Vikingerne i Frederikssund, et syn for guderne

Erikstig's - Feriesider

Forside Ferier

 

Alsace august 2011

Det går mod syd fredag morgen den 12 aug. kl. er 5 og det regner og det gør det stort set hele dagen!. Morgenkaffen snupper vi  ved Kolding og så er vi lige inde ved Caravan center Nord og høre om vores beslag til køkkenvinduet er kommet. Det var det ikke. Åbenbart et stort problem for Hobby, i restordre siden maj. Vi får det dog monteret på vej hjem. Vi er på vej til Alsace, så der er ikke grund til at besøge Fleeggård.
!8 km. før Hamborg taber vi alle fart, køen til Elb tunnellen starter, surt, men vi oplever stau fire gange mere der pludselig opløser sig selv, uden vi ser uheld så det er jo godt.
Ved Kirchheim sætter vi Garmin til at finde en plads til os, Vi havde regnet med at sove på rasteplads, men trænger til et bad og lidt god mad efter den lange våde dag. Den har ikke været i feriehumør i dag, har ville dirigere os de mærkeligste veje, denne gang ingen undtagelse. En lille rundtur i Kirchheim og i en lille landsby inden vi lidt i 20 triller ind på Camping See Park  Kirchheim. Fin plads, 22€ inkl. alt det badevand vi havde lyst til.
På deres lille rest. fik vi vildsvinesteak med saltkartofler og salat.  

Det har regnet en del om natten og næste morgen vil vi køre af de små veje til Alsfeldt. Det kan/vil Garmin ikke finde ud af, den vil kun på motorvej. Da der så er omkørsel opgiver den fuldstændig, blank skærm, men vi klarer os uden. Inden vi kører på motorvej igen bliver den genstartet og så får den feriehumøret tilbage og opfører sig næsten ok resten af turen.

 

 Ved Frankfurt holder vi pause og er oppe i et udsigtstårn og kigger ind over byens "Skyline".
Vejret bliver bedre og bedre mod Alsace og i dag er der ingen stau. Vi kører ind i Alsace oppe i Nord og ankommer til Camping Municipal Pierre del Coubertin i Ribauville 1430 i 26 gr. varme, dejlig sol og vælger en god plads med fin udsigt til Haut Koenigsbourg. Efter frokost sætter vi solsejlet op selv om vi havde taget forteltet med, men det kan vi jo hurtigt rejse hvis vi synes at solsejlet er for lidt. Det er det ikke.

Så cykler vi en tur op i byen for at se om vi  havde valgt den rigtige by og plads. Flot by, god plads, så her skal vi nok få en god ferie. Der smutter lige et par croissanter med hjem til kaffen. Om aftenen sidder vi ude og spiller, læser til sengetid med flot udsigt til den oplyste Haut Koenigsbourg.

 "Plads storken"

 
 

Haut Koenigsbourg.
 

Søndag vågner vi til sol og dagen starter ude og vi må op og se byen rigtigt. Da vi kommer op i byen står en franskmand og ser meget søgende ud ved siden af en super flot Triumf TR 5. Jeg havde set hvor hans søn var kørt hen og ville forklare ham det. Han talte fint engelsk, så han var glad for at få at vide han ikke behøvede at vente der. Han fortalte så om byen og omegnen, igen en flink franskmand. I mens kunne jeg så stå og beundre min drømmebil i den rigtige grønne farve.
Nå men vi skulle jo finde noget at grille i aften og så langbrød hos bageren og lækre pølser hos en af de små slagtere, så der måtte vi lige ind. Det blev til et par flotte koteletter og pølser i næsten sort skind. Det var ikke
Anduille men rigtig gode pølser af røget kød.
Der er mange, rigtig flotte huse og udsmykninger i Ribauville og også mange turister på denne tid.
I byparken er der middelaldermarked med salg/demonstration af mange forskellige ting
Om eftermiddagen cykler vi en god tur ud i vinmarkerne og ser på tilbagevejen hvor Leclerc supermarked ligger, men får også at vide at imorgen den 15. august er helligdag i F.
Om aftenen igen dejligt at sidde ude til sengetid og ingen myg! Kun storkene der kigger forbi flere gange om dagen. Vi får at vide at de kun spiser fisk og mine sild fra DK får de ikke lov at smage. En dag vi havde fået noget med pasta fik de en smagsprøve og de ku' li' det. De fik ikke ret meget.

 

Lang brød! bliver solgt efter vægt

 


Mandag: Træerne vokser jo ikke ind i himmelen og om natten får vi regn, men vi kan da sidde ude med morgenkaffen. Det er bare lidt blødt under tæppet. Solen skinner, det er ferie, mudderet der hænger under tæppet kan jo nok vaskes af når vi kommer hjem.
Vi må en tur til Equisheim og gense den. Den er bare flot, også i de små ringgader rundt om Hovedgaden. Når/hvis vi igen kommer til Alsace kunne det blive her vi ville bo, her ligger også en god Municipal. Vi er inde på en cafe og få kaffe og Kougelhof d’Alsace, en lokal slags nøddekage i form, der fås i alle størrelser. de var ok. Ser resten af byen og vender næsen hjemad. Vi ville se Keysersberg på hjemvejen, men et loppemarked i en lille by på vejen satte en stopper for det. Omkørsel og et mylder af mennesker og biler der parkerede langt ud af byen, så vi opgav at komme ind og se det. Det kunne ellers ha' været spændende, men vi fik til gengæld en lang tur op i Vogeserne.
Hjemme igen, slappes der af. Tæppet er blevet godt beskidt, der må ikke ligge plastik under det, men der er andre der har ligget i mere vand end os.
Igen en dejlig aften ude i det gode vejr.

 

 


Tirsdag er det dejlig sol igen og vi vil ud og cykle en tur og det skulle være på den gamle vin vej til Riquewihr. Der er vel ikke flere bakker en på vinruten, jo der er og de er ikke små. Men der var rigtig flotte udsigter at nyde mens vi trækker op af de stejleste af dem. Det er jo ikke Mountainbikes vi har med, men en rigtig dejlig tur. Da vi trækker igennem en skov, ser vi spor af vildsvin der har rodet vejsiden op efter? Vi så ikke svinene.
Flot at komme ind i Riquewihr fra bagsiden og parkeringsmæssigt var det også godt at være på cykel.
Det er også en flot by med mange flotte huse og der er dejligt at gå rundt og nyde det. Efter en lækker is er det tid at vende næsen hjemad og vi finder en genvej op i bakkerne, kort men meget stejl og så nød vi at det gik mere ned end op på hjemvejen og det er også dejligt at nyde udsigten, mens man kører frihjul på cyklen. Vi er lige igennem Hunawihr på hjemvejen, sød lille by med mange vingårde. Resten af dagen nydes solen og vi kan igen sidde ude til sengetid. Det er bare dejligt, sådanne aftener har vi savnet derhjemme i år.

 

   

Riquewihr

 

 

Colmar

 

 


Ja, det er bare dejlig sol igen og vi vil en tur til Colmar og Vogeserne. Vi kører rimelig tidligt og finder en gratis P plads i centrum, tæt på turist info hvor vi får en dansk guide over Colmar, Nemmere end en på Fransk. Vi følger en anbefalet rute og ender jo i Petit Venice hvor der er utroligt flot og lige som det går rigtig godt er det Siesta, vi køber et par boller i en lille sandwich butik og tar' dem med op i "bjergene".
Ved Lac Blanc finder vi en god sten at sidde på og får en kop kaffe og bollerne vi købte. De var rigtig gode og så behøvede vi ikke at spise frokost! Der er en der, som nok den eneste har fanget en del fisk, de bliver noget beundret. Så må vi over og se Lac Noir  på den anden side af bjerget. Jeg havde "læst" at det var en vandretur på en time, det kan man godt, men vi tog bilen og få minutter efter holdt vi ved Lac Noir. Det var to flotte søer. Så gik turen mod  Haut Koenigsbourg. Fin tur derop og vi kørte da også en tur rundt om den i en lang række, der ledte forgæves efter P plads, så der må vi op en morgen når de åbner .

 

 

 

Torsdag er der marked i Obernai, så vi må ind og kigge og det gør vi sammen med mange andre og vi må parkere på en skrænt i udkanten af byen Det er ikke et marked som sydpå, men der er mange boder med grønt, kød, brød, ost, tøj smykker og senge og meget andet. Det så ud til at mange lokale brugte markedet, men vi blev ikke rigtig fristet. Det vi kunne se af byen var rigtig flot med mange bindingsværks huse.
Om eftermiddagen cykler vi en tur af vin stien til nabobyen Bergheim. Det er også en meget flot og hyggelig by med en meget flot bymur.
Varm dag 30-32 gr. så det er dejligt varmt at cykle.
Vi kan igen sidde ude til sengetid.

 

 

 

 

Bergheim

 

 

 

 

 

 

 

 

Marked i Obernai

 

 

 

 

   

Fredag må vi op og se Haut Koenigsbourg  som vi har så flot udsigt til og det er en god ide at køre derop tidligt. Vi var der lige efter de havde åbnet og der var andre end os, men rigtig fint at komme rundt, selvfølgelig med dansk vejledning.
Borgen er jo virkelig imponerende, har et grundareal på 1.5 hektar, bygget i det 12. årh. under 30 års krigen besejret og brændt af af svenskerne
Genopbygget af  Kejser Vilhelm 2 og overdraget Frankrig efter første verdenskrig . Borgen havde indvendig brønd der er 62 m. dyb, egen vindmølle, der dog har været en håndmølle før hen. Fra borgen er der udsigt ind over Tyskland der må være rigtig flot i klart vejr, nu er det meget diset. Da vi efter et par timer kører hjem ad er der parkerings kaos igen. Så det er godt at komme der tidligt.
Om aftenen går vi en tur op i byen for at se om den er en romantisk fransk by i de gule lampers skær. Det er den ikke! Alt er oplyst med stærkt lys ind imellem de gule lamper, et enkelt hus ligger i flot gult lys. Så det skal vi nok længere sydpå for at opleve.

 


Lørdag er det bare sol og varme igen, bare dejligt. Vi vil op og handle lidt ind inden turen går videre og der er marked i byen, ikke så stort men godt besøgt. Slagteren har åbent i dag så der må lige handles lidt af de gode pølser med. Og så nyder vi den sidste dag i Ribauville og er lige ude og finde (papegøje) blomsterfrø, så må vi se om vi kan få frøene til at spire derhjemme og ellers har en flink campist på nettet fortalt at den kan købes hos Bakker og hedder Asclepias syriaca og på dansk Kæmpe-silkeplante. Tak Cliff.
Om aftenen bare igen det dejligste vejr, næsten ikke til at komme i seng.

"Papegøje" blomst frø

   

 Motiv i Ribauville

 

Dinkelsbühl

   

 

Søndag er det tid at komme videre og vi har bestemt os for at køre forbi Marklosheim for at se sluserne, men!! det gider gps'en ikke så det dropper vi. Den viser os fint gennem Freiburg og ud på motorvejen og det kører bare derudaf et par kilometer, så stopper trafikken, mange vil åbenbart ud til Titisee og de andre søer i bjergene og de kan vi godt forstå for det er 32 gr. varmt. Der er stau et par gange, den ene på vej op af bjerget, uha uha, det var ikke så sjovt men det gik med koblingen i behold. Så var det tid at få lidt frokost på en rasteplads. Der blev vi overfaldet af.......hvepse og de var godt nok sure. Jeg gik og strakte ben og så en hveps komme imod mig, satte sig ved albuen og stak med det samme og mens jeg prøvede at få den væk, sværmede det rundt om mig. Fruen var inde i cv'en så jeg måtte kalde og sige hun skulle skynde sig ud og bag om vognen og så bare løbe. De var begyndt at sætte sig på fronten og la' det gå ud over den. Jeg samlede fruen op henne ved enden af ratepladsen og så videre, maden måtte vente. Vi slap med det ene stik til mig, det kløede af h. til, men holdt op med det i løbet af eftermiddagen. Vi kunne ikke se hvor de kom fra, men der var ret mange da vi slap af sted. Puha.
Vi fandt lidt efter en bedre plads og fik en god frokost. Det var fine veje vi kørte på mellem Freiburg og Ulm, hvor vi så kørte på 7 eren hvor der næsten ikke var nogen trafik. Vi drejede fra ved Dinkelsbühl, som vi havde hørt skulle være en dejlig by og det var det.
Vi slog støttebenene ned ved 5 tiden på Campingpark Dinkelsbühl en ret god plads med en del fastliggere i næsten sommerhuse, men også plads til os, der var en fin stemning på pladsen.
Efter en rigtig dejlig varm køredag var det godt med et bad og så op i Biergarten og få en Snitsel, Jægerart med rigtig gode fritter til og et stort krus kold øl. Så er det bare dejligt at sidde ude og nyde det gode vejr.

Mandag cykler vi ind til byen, flot by, med mange flotte huse og gader, og med en flot ringmur rundt om. Vi sidder ude i skyggen og får en god kop kaffe med hindbærkage, ikke så ringe. Vi vil prøve turen rundt om ringmuren på cykel, men muren er ved at blive rep., så det kan man ikke.
Så hjem og nyde det gode vejr, badesøen frister ikke rigtig selv om det kunne være rart med en frisk svømmetur, det er ret grumset.
Sidst på eftermiddagen cykler vi ned for at prøve om de er gode de store is de sælger på en cafe ved torvet. Det var de.
Om aften kan vi igen sidde længe ude og nyde den flotte stjernehimmel.

 

 

 

Tirsdag er jeg lige inde og hente lidt gode rundstykker til turen og så går det mod nord, først af mindre veje op til Wörnitz og så med passende pauser ad motorvejen til vi ved 2 tiden drejer fra ved  Bad Gandersheim hvor der skulle ligge en god overnatningsplads og det gør der. Vi får anvist plads af en noget speciel herre, men får en fin plads.
Efter frokost i stadigt godt og varmt vejr beslutter vi os for at blive en nat mere.
Da vi om aftenen sidder og nyder kaffen begynder det at buldre og et tordenvejr trækker op, men går uden om os, så vi kan bare sidde og kigge lyn omkring os.

Onsdag cykler vi gennem kurparken ind til kurbyen, der er klinikker af forskellige størrelser alle steder i og omkring byen. Selve byen er meget hyggelig men ikke noget specielt, men vi får da handlet lidt ind.
På vej hjem ser vi et skilt til Glaubencentrum. Noget med tro? Ja efter at ha' kørt/trukket os og cyklerne op ad 15% stigning i 30 gr. varme ligger der en enorm bygning, en skole/ kursuscenter for en trosretning.
Det var helt fint og nemt at komme ned af bakken med de 15%.
Da vi har spist begynder det at buldre igen og det ser ikke ud til at gå uden om. Solsejl, grill, stole, bord og andet løst pakket sammen  i rekordfart og da jeg lukker til magasinet kommer regnen og det er en ordentlig vasker med masser af lyn og torden

 

 

Bad  Gandersheim


 

Mistelten på pladsen i Bad  Gandersheim

 

Vejers og Sydfyn

 

   

Lidt over 8 kører vi mod DK og vi havde regnet med at ta' en nat i Kollund og høre om vores beslag var kommet og nyde området lidt. Der er rimelig trafik så det kører bare derop af og ....ingen skygge af kø ved Elb tunnellen, super. Så bliver vi ringet op af vores søn der er på ferie i Jylland om hvor vi skal sove i nat, for der ligger en dejlig C. plads ved siden af hvor de er i sommerhus. Så målet bliver Holme Å Camping i Hovborg. Vi handler lidt ved grænsen, er inde CCN og høre om vindues holderen er kommet. Det er den ikke, så det snakker vi lidt om og så finder de en i en ny vogn som de låner og mont. i vores køkken, dejligt, når vi har undværet den siden sidst i maj. Så går turen til Holme Å hvor vi får en plads for natten. Vi aftaler så at vi kører en tur til Vejers om fredagen.
Det gør vi og har en rigtig dejlig dag ved vandet, det blæste noget men fra øst. Vi har aldrig haft en så dejlig lun dag ved Vesterhavet og så med søn, svigerdatter og to dejlige børnebørn så kan det ikke blive bedre.
Sidst på eftermiddagen kører vi til Sydfyn hvor min bror holder familiekomsammen og vi skal se Øhavets dag, så det bliver spændende.
Der fik vi også lige en frisk vejrhilsen fra oven. Fredag aften blev det pludselig uvejr og det stormede og regnen styrtede ned og vi nærmest hang i det store telt der var rejst. 37 mm på 20 min. men teltet blev stående og holdt.
Vi havde en god dag i det dagen efter og så om søndagen Ø Havets Dag, spændende med mange salgs boder og udstillinger. Absolut et besøg værd. Teltet blev taget ned helt, men ikke tørt.
Vi fik badet to gange i det Sydfynske øhav, ikke fordi det var dejligt varmt, men det lå lige uden for cv'en og det var dejligt klart og rent vand.

 

Efter en lang, våd første dag med utrolig meget kø kørsel havde vi en rigtig god ferie i Alsace. Vi var i tvivl om vi skulle vælge Rhinau, Equisheim eller Ribauville og Ribauville var et rigtig godt valg. Vi har mødt mange flinke campister, da der er ret mange danskere der holder ferie på pladsen og i området. Vi har fået smagt de fleste slags Alsace vine, dejlige vine, men ikke nogle vi blev afhængige af.
Vi havde regnet med at køre mere syd om i Tyskland på vej hjem, men med det gode vejr vi havde, gemmer vi det til en anden gang.
Vi var vel hjemme igen søndag den 28 ved 17 tiden efter en alle tiders ferie med gode oplevelser og dejlig afslapning. Aftenerne var bare så gode, sidde ude hver aften til senge tid. Det var bare dejligt.

Til Ferier

 

Til flere billeder